Hypnose mod frygt og angst

Frygt er noget meget naturligt.  Denne mekanisme er beregnet til at beskytte mennesker mod  farer. Som en instinktiv beskyttende refleks var den endda et vigtigt værktøj tidligere. Frygten har dog med tiden mistet sin oprindelige funktion, så mange mennesker er plaget af til tider voldsomme angstanfald, selv i de mest hverdagslige situationer, hvor der ikke er nogen reel fare. Uanset om det er en angstlidelse eller en fobi – i de fleste tilfælde begrænser angstlidelser alvorligt livet for de berørte.

Frygt giver mening

Grundlæggende giver frygt endda mening, fordi den henleder opmærksomheden på noget i dit liv, der kræver en løsning. Angst kan ikke lindres på længere sigt ved kun at behandle symptomerne. Først når du lytter til dit indre og giver kroppen det, den har brug for, vil du opnå en vellykket terapi. I dette tilfælde er hypnotisøren din støtte, der hører dit kald om hjælp og hjælper dig til at finde løsninger. Gennem hypnose forbinder patienten sig med underbevidstheden for at hjælpe hende med at håndtere frygten.

Frygt trodser altid fornuften

Når mennesker har angst eller panikanfald, er det en meget reel følelse, som ikke vil forsvinde med tanker alene. Selv hvis sindet erklærer frygten meningsløs, så er  den undertrykkende frygt der stadig: Følelsen af ​​frygt trodser altid fornuften.

Frigør dig selv fra blokeringer

Hypnoterapi skaber forbindelse til underbevidstheden og tager direkte fat på de skræmmende følelser og opløser dem. Hypnoterapi kan hjælpe på angst, fordi hypnose som et effektivt værktøj til at frigøre dig selv fra blokeringer og negativ adfærd. Selvom en person ved, at edderkopper ikke kan skade ham, vil han stadig føle den undertrykkende frygt, så snart han ser et sådant dyr, hvis han har en edderkoppefobi.

Transformere negativt

Fordi følelser og dermed også frygt stimuleres via det limbiske system i hjernen, kan de ikke styres via bevidstheden. Dette er grunden til, at frygt næppe kan påvirkes ved hjælp af samtaleterapi. I  hypnoterapi bruger terapeuterne underbevidsthedens styrke. Processen gør det muligt at transformere negativt til noget positivt, hvorved de berørte har deres egen underbevidsthed som understøtter denne proces. For underbevidstheden alene kender bedst vejen, der fører til helbredelse.

Frigør dig fra dig selv

Der er talrige former for frygt og fobier: sociale fobier, tilknytningsfobier, panikangst og generaliserede angstlidelser. Mange mennesker lader denne frygt bestemme deres liv – hypnoterapi giver de berørte en effektiv måde at frigøre sig selv fra selv den mest alvorlige frygt. Hvor konventionel medicin ofte fejler, kan hypnose hjælpe.