Hypnose mod sceneskræk

Sceneskræk kan påvirke dig i mange situationer i livet. Ofte er man nervøs og spændt inden en eksamen eller hvis man skal holde et foredrag. En følelse, der bliver overvældende. En følelse af at miste jorden under fødderne.  Jo tættere datoen for eksamen kommer, jo værre bliver det. Kroppen  kan reagere med tør mund, øget puls og svedige hænder. Hovedet rødmer, stemmen skælver eller svigter helt. Med en sådan situation begynder en cyklus. En cyklus, der udløser frygten for frygt. Det kan ske igen.

 

En smule spænding

Hypnose kan hjælpe dig med at slippe af med sceneskræk. Det er let at opløse eller reducere til et acceptabelt niveau. En smule spænding er helt normalt og også godt. Denne grundlæggende spænding bør aftage og forsvinde efter et par minutter.

Målet med hypnose coaching er at slippe af med sceneskræk. Så du bliver  fri for psykiske blokeringer og belastninger. Og kan derfor præsterer med succes.

En let sceneskræk er en del for mange mennesker, der står på en scene. Men hvis sceneskrækken bliver for stærk,  kan det også betragtes som en slags frygt. Denne stærke, men også lette sceneskræk kan derfor udmærket behandles med hypnose.

Følelserne bag frygten

Målet med at behandle sceneskræk med hypnose er at finde følelserne bag frygten og at neutralisere og løse de grundlæggende årsager til disse følelser.

Når man behandler sceneskræk med hypnose, viser det sig ofte, at i situationer, hvor sceneskræk opstår, bliver gamle, allerede eksisterende og stressende følelser og følelser som frygt, svigt eller mindreværd som regel genaktiveret. Hos mange viser det sig i deres kropssprog, spændingen i deres krop, deres koncentration falder og i de fleste tilfælde ændres også tonen i deres stemme.

Bryd den onde cirkel

I mange tilfælde starter så en slags ond cirkel som fører til, at frygt eller sceneskræk trænes og dermed intensiveres. For jo oftere du oplever sceneskræk, jo mere intens bliver den, hver gang sceneskræk opstår. Dette øger sandsynligheden for, at de uønskede følelser  opstår i situationen med en forestilling.

I min praksis behandler jeg normalt sceneskræk med årsagsorienteret hypnose. Altså hypnoseteknikker som regressionshypnose. I nogle få tilfælde kan brugen af ​​Simpson-protokollen også betale sig. De førstnævnte metoder fører ofte til en øjeblikkelig forbedring.