Hypnose mod depression

Håbløshed, fortvivlelse og tristhed – hvis disse følelser varer i flere uger eller endda måneder, kan en depression være årsagen til dette. Depression er nu en af ​​de mest udbredte psykiske sygdomme. Ifølge forskning har 10 % af patienterne depression, når de konsulterer deres praktiserende læge. Alligevel bliver mange depressioner ikke opdaget.

Manglende handlekraft

Mange patienter viger tilbage fra at gå til en specialist. Desuden kan sygdommen ikke altid klassificeres entydigt på grund af de mange forskellige symptomer.  Hvis nogle patienter primært er angste, viser andre et mere hæmmet udtryk. Typiske symptomer omfatter manglende handlekraft og håb og tab af interesse. Ydermere kan depression også gøre sig gældende i form af søvnforstyrrelser eller fysiske funktionsnedsættelser.

Negative følelser

I mange tilfælde udvikler depression sig fra summen af ​​indestængte frustrationer og negative følelser. Hvis folk ikke længere kan kompensere for omfanget af negative følelser og uløste konflikter, opstår ofte de første tegn på depressive stemninger. Hvis personen ikke lytter til sin krop i et sådant tilfælde og ikke giver den lindring, forstærkes symptomerne, indtil en mild depressiv episode i sidste ende udvikler sig til en moderat eller endda svær depression. Mange deprimerede er fortsat belastet af traumatiske oplevelser i deres barndom. Selvom disse dybtliggende negative følelser kan kompenseres for i lang tid, resulterer de ofte i depression i voksenlivet.

Svækket livsenergi

Psykiske skader fra barndommen kan føre til eneduktiron i livsenergi. Og de negative følelser, der stammer fra barndommen, kan føre til yderligere følelsesmæssige konflikter gennem livet. Hvis et barn kun får anerkendelse for en bestemt præstation, vil det med tiden udvikle følelsen af, at det ikke er værd nok som person. Senere fører dette til et uimodtageligt ønske om at blive anerkendt af andre mennesker. Vedkommende kan f.eks udvikle en arbejdsfiksering og på den vej søge til bekræftelse.

Følelsesmæssig stress

Det er ikke ualmindeligt, at årsagerne til depression findes i barndommen. I voksenalderen er der visse faktorer, der i sidste ende udløser sygdommen. Ud over det kan depression også opstå som følge af følelsesmæssig stress, såsom en elskedes død, der kan føre til en følelsesmæssig ubalance. Ikke desto mindre er depression absolut mindre almindelig hos mennesker med en lykkelig barndom end hos mennesker, der har lidt alvorlige følelsesmæssige skader i deres barndom.

Ønske om anerkendelse

Udbrændthed kan forstås som en særlig type depression med en særlig historie og specifikke karakteristika. Udbrændthed resulterer ofte i en næsten overdreven fiksering på arbejdet på grund af selvværdsproblemer. De ramte udvikler et ekstremt ønske om anerkendelse, hvilket betyder, at de er på et patologisk højt energiniveau og ikke kan slukke. Hvis en sådan ond cirkel ikke brydes i et sådant tilfælde, kan depression udvikle sig.

 

Lykkehormoner

Depression kan opstå som følge af angst. I princippet er det muligt, at deprimerede fremstår mere ængstelige. Hvis mennesker i stigende grad lider af angstfølelser, vil der uundgåeligt ske fysiologiske ændringer i hjernen. De områder i hjernen, der er ansvarlige for belønninger og fornøjelse, stimuleres mindre.  Dermed  falder frigivelsen af ​​lykkehormoner, hvilket fører til depression.

Langvarige smerter

Depression kan også være et resultat af kroniske smertesymptomer. På den ene side kan smerte bestemt være et udtryk for depression. Omvendt kan langvarige smerter også være ansvarlige for udviklingen af ​​depression. Som med frygt fører kroniske smerter også til ændringer i hjernens fysiologi, hvilket kan have en negativ effekt på lykkehormonbalancen i hjernen og dermed på humøret. Derfor skal det på forhånd afklares, om depressionen eller smerten meldte sig først. Det er ikke ualmindeligt, at depression opstår som følge af smerterne. I mange tilfælde får de berørte utilstrækkelig hjælp med konventionel medicin.  Ud over medicin kan en effektiv terapi være hypnosebehandling.
Ubevidste konflikter
Gennem hypnose  kan årsagen til depression afsløres og derefter behandles. Især personer med såkaldte reaktive depressioner, som er forårsaget af ydre omstændigheder som f.eks. forårsaget af tab af en partner har bedst gavn af hypnoterapi. Gennem behandlingen får de ramte direkte adgang til underbevidstheden, så selv ubevidste konflikter, der ikke er tilgængelige for vågen tilstand, kan løses. Hvis de indre konflikter elimineres, behandles depressionen også.